August 2017 - Pengedar Shaklee Johor Bahru, Pengedar Vivix Shaklee Malaysia

Wednesday, August 23, 2017

Cara Detox Badan, Hati, Usus Dengan DTX Complex Shaklee

1:35 PM 3
Cara Detox Badan, Hati, Usus Dengan DTX Complex Shaklee
Lihat sekeliling kita, banyak bahan yang boleh menyumbang kepada toxin ke dalam badan, contoh seperti perfumes, kosmetik, syampu dan banyak lagi. Tidak kurang juga dengan makanan, fast food, process food, makanan ringan, alkohol dan bermacam lagi, semua ini juga menyumbang kepada toxin dalam badan. Atas dasar prihatin demi memastikan kehidupan yang sihat, Shaklee telah mengambil inisiatif dengan menghasilkan DTX Complex Shaklee untuk membantu badan kita menjalankan proses Detox dengan lebih berkesan.

DTX COMPLEX SHAKLEE








(Detox: membuang segala toxin, racun, heavy metal, dll dari tubuh badan)


Kenapa DTX Complex Shaklee dihasilkan

Badan manusia sebenarnya sudah tersedia dengan mekanisma sistem detox semulajadi yang sangat bagus yang ditunjangi oleh LIVER/HATI. Tapi, disebabkan pada hari ini terlampau banyak racun/toxin yang masuk ke dalam badan, LIVER terpaksa bekerja keras untuk Detox segala toxin ini. Dan ini telah menjadi bebanan kepada LIVER itu kerana, fungsi LIVER bukan setakat untuk DETOX, tetapi banyak lagi fungsi LIVER yang lain contohnya menghasilkan enzyme, menukarkan gula kepada lemak, merembeskan bilepigmen untuk hancurkan lemak, dll.


Oleh sebab fungsi LIVER sangat penting, tambahan pula tekanan dan gangguan (toxin, racun, alkohol) dalam kehidupan di zaman moden sangat banyak, sebab itu Shaklee  telah mengumpulkan herba-herba yang sangat berpotensi untuk menyihatkan hati dan membantu hati untuk menjalankan kerja dengan bagus dan berkesan, maka terhasillah DTX Complex Shaklee.


Herba-herba Yang Terkandung Dalam DTX Complex Shaklee

HERBA YANG  TERKANDUNG DALAM DTX COMPLEX SHAKLEE

1. Milk thistle- Silymarin

Mengandungi 80% Silymarin-kaya dengan bahan anti-oksida. Silymarin berfungsi untuk menjaga dan membaiki liver. Bagus untuk merawat masalah Liver seperti Hepatisis dan Sirosis. Membantu mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alcohol. Juga sangat membantu sesiapa yang mengalami masalah kulit seperti Psoriasis dan Eczema.


2. Artichoke

Membantu dalam penghasilan semula sel-sel hati. Ia juga berfungsi untuk melancarkan pergerakan cecair hempedu/bile pigment (cecair hempedu perlu dirembes kepada lemak supaya ia(lemak) menjadi bentuk yang halus yang mudah dicerna oleh badan).


3. Tumeric- Curcumin

Mengandungi Curcumin: bahan anti-oksida. Curcumin juga adalah bahan aktif yang sangat bagus untuk anti-infalmmation, anti-bacterial dan juga anti-virus. Fungsi utama Curcumin dalam DTX Complex Shaklee adalah untuk melawan jangkitan kuman pada Liver, mengurangkan kesan keradangan dan bengkak pada Liver.


4. Ling Zhi- Reishi Mushroom

Hanya Reishi Mushroom yang tua sahaja dipilih. Berfungsi  dengan membina imuniti badan untuk melawan cell cancer, mengurangkan masalah Bronchitis dan Sinusitis, merawat sindrom keletihan yang kronik, dan membantu mencegah penyakit jantung. 


5. Dandelion

Membantu fungsi hati, melawan hepatitis, membantu penghadaman (melawaskan), membantu merawat endometriosis, meningkatkan keupayaan badan menyerap iron dengan baik (melawan anemia). Ia juga boleh melawan tumor dan kanser. Berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darah dimana pesakit Diabteic sangat bagus mengamalkan DTX Complex Shaklee ini. Selain itu, baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.


6. Schizandra

Bahan penting dalam Schizandra adalah Lignans- berfungsi sebagai anti-inflammation dan juga anti-oksida(anti-oksida sangat penting untuk proses detox). Schizandra sangat penting bagi membantu Liver untuk hasilkan protin yang diperlukan untuk membina sel-sel baru. Selain itu, ia juga mengelakkan toxin dari melekat di membrane cell pada Liver.


Kenapa DTX Complex shaklee Best?


Bahan utama dalam DTX Complex Shaklee adalah Milk Thistle- Silymarin (80% dalam 1 tablet). Milk Thistle telah terbukti sejak berkurun lama dengan kehebatannya membantu Liver untuk sihat dengan menyingkirkan racun dan toxin dari Liver. Tetapi di dalam DTX Complex Shaklee bukan hanya sekadar ada Milk Thistle, tapi ada gabungan herba-herba lain yang berfungsi untuk menambahkan lagi fungsi kekuatan dan kebaikan Milk Thistle itu.


**Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee boleh hubungi saya, dari team #superstarzfamily #buildbyme team yang berpengalaman 20tahun dalam Shaklee dan mempunyai product knowledge tentang Shaklee atas bimbingan doktor yang berpengalaman.

Sila hubungi;
013-7115530 (Jeelyana)
FB: Jeelyana Andik Makah
IG: theandik

#ingatjeelyingatshaklee





Friday, August 18, 2017

Pengedar Shaklee Johor Bahru : Jeely (013-7115530)

8:16 AM 0
Pengedar Shaklee Johor Bahru : Jeely (013-7115530)
Masih mencari-cari dimana nak dapatkan produk Shaklee? Macam mana dan dengan siapa nak dapatkan produk Shaklee? Jangan risau, saya Pengedar Shaklee Johor Bahru : Jeely (013-7115530) , sedia membantu anda semua. Saya menyediakan khidmat COD ke kawasan Skudai, Taman Universiti, Bukit Indah, Pekan Nenas, Pontian, Benut dan Kukup. (Jika ada permintaan COD ke area Johor yang lain, masih boleh dibincangkan dan dipertimbangkan). Walaupun saya Pengedar Shaklee Johor Bahru, namun saya boleh mengedar ke SELURUH MALAYSIA, dengan menawarkan "everyday posting". 
PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU (JEELY 0137115530)






KELEBIHAN MEMBELI PRODUK SHAKLEE DENGAN SAYA

1. Saya pengguna tegar Shaklee selama 5 tahun dan masih consume sehingga kini

2. Bersama dengan team #superstarzfamily #buildbyme yang sangat berpengalaman luas tentang produk dan bisnes Shaklee selama 20 tahun


3. Mempunyai "product knowledge" tentang  produk Shaklee atas bimbingan doktor yang berpengalaman

4. Mendapat consultation eksklusif dari saya kerana team #superstarzfamily mempunyai upline yang ada Sijil Nutritionist (pakar nutrisi yang diiktiraf oleh Shaklee). Jadi segala consultation cara makan dan produk sentiasa di rujuk kepada pakar nutrisi terlebih dahulu.

5. Dapat stok produk Shaklee yang fresh dari HQ Shaklee



KELEBIHAN MENDAFTAR AHLI DENGAN SAYA DAN TEAM #SUPERSTARZFAMILY


MANFAAT DAFTAR AHLI SHAKLEE


Sila hubungi;
013-7115530 (Jeelyana)
FB: Jeelyana Andik Makah
IG: theandik
#ingatjeelyingatshaklee

Wednesday, August 16, 2017

SHAKLEE COLLAGEN POWDER: Bukan Sekadar untuk Cantik

8:58 PM 8
SHAKLEE COLLAGEN POWDER: Bukan Sekadar untuk Cantik
Pernah dengar orang dulu-dulu makan collagen? Tak pernah kan? Agaknya masa tu pun Shaklee belum kenalkan Shaklee Collagen Powder dia. Kenapa kita sekarang ni macam-macam brand collagen dah ada dekat market? Tinggal nak pilih mana yang bagus, trusted and safe je. Tapi kita tau ke macam mana nak pilih? Kalau setakat tengok iklan memang semua cakap produk collagen dia bagus. Sampai kita pun terjebak dengan iklan tu.

SHAKLEE COLLAGEN POWDER


Previous entry ada cerita pasal sumber collagen dari ayam, lembu, ikan dan oink-oink. Klik sini untuk refer.

Orang dulu-dulu tak payah makan collagen sebab diorang senang dapat collagen dari ayam dan lembu. Tengok orang dulu-dulu sihat walafiat, cantik! 


"Eh kita sekarang pun banyak makan ayam dengan lembu" 

Iye, memang. Tapi ayam dengan lembu zaman sekarang sama ke macam zaman dulu? 

Tengok macam ayam selalu korang beli tu, tau tak semua nya dah di GMO kan (Genetically Modified Organism), dah di inject biar cepat besar. Collagen dalam ayam tu tak sempat nak fully produce pun dah kena sembelih. Jadi, mana lah kita nak dapat collagen dari ayam tu lagi dah. 

"Dah tu, macam mana nak dapat collagen yang senang, bagus, trusted and safe?"

Pertama, korang carilah collagen yang berasaskan ikan. Sebab dah terbukti takde issue, confirm 100% halal.

Kedua, make sure collagen tu senang diserap dalam badan. Sebabnya, kalau collagen tu tak diserap sepenuhnya oleh badan, ia boleh menyebabkan fibroid terhasil! 


Ketiga, carilah collagen yang ada Vitamin B dan Vitamin C sekali, so bila makan kulit extra glowing and flawless! 

"Ala macam mana nak cari?"

Korang tanyalah akak penjual collagen tu, tanya semua benda ni, tengok dia boleh jawab tak.


Hahahahaha

Tapi kalau korang tanya Cik Jeely, nah ini jawapannya

Shaklee menghasilakan Shaklee Collagen Powder dari sumber SISIK IKAN MERAH LAUT DALAM. Dan ini adalah sumber collagen yang paling bagus sekali! Susah nak dapat mestilah bagus! 

Shaklee Collagen Powder juga mempunyai molekul yang paling ringan antara collagen lain yang ada dekat pasaran. Molekul ringan dan halus ni yang boleh buat ianya senang diserap oleh badan. Ditambah pula dengan sejenis pribiotik (Lactobacillus acidophilus) yang duduknya dalam perut untuk membantu penyerapan collagen lebih optimum. So, seawal 3 hari dah boleh nampak effect dekat kulit kita. Wow! Best kan! 

TAPI! Hati-hati, collagen dekat pasaran tu kebanyakannya mempunya molekul yg besar! Jadi ianya susah nak diserap oleh badan dan boleh mengakibatkan fibroid! 

Dalam Shaklee Collagen Powder juga ada ditambah Vitamin C dan Vitamin B, dimana vitamin C berfungsi untuk menguatkan dan merangsang pembentukan collagen disamping mencerahkan kulit. Vitamin B pula boleh membuatkan kulit berseri-seri.

Jadi sesiapa yang makan Shaklee Collagen Powder confirm kulit ya ampuuun cantik sangat!


Oh! Info penting, sebenarnya Shaklee Collagen Powder bukan sekadar untuk mencantikkan kulit, fungsi utama adalah untuk membantu mereka yang selalu sakit lutut, sakit sendi. Semua tahu kan dekat lutut, sendi-sendi sebenarnya ada collagen. Semakin tua usia, semakin kurang collagen. Itu yang kadang-kadang bila bangun ke rukuk ke sujud ke tulang boleh berbunyi kriukkkkkk kriukkkk.

So apa lagi, jom lah ber-collagen dengan Shaklee. Sihat dapat cantik pun dapat!

Nak bagi mak ayah yang selalu sakit lutut, sakit sendi tu, memanglah korang ni seorang anak yang solehhhhhh! Sejuk perut mak mengandung kan dulu.


So, korang semua belajar sesuatu kan...



Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee boleh hubungi saya, dari team #superstarzfamily #buildbyme team yang berpengalaman 20tahun dalam Shaklee dan mempunyai product knowledge tentang Shaklee atas bimbingan doktor yang berpengalaman.

Sila hubungi;
013-7115530 (Jeelyana)
FB: Jeelyana Andik Makah
IG: theandik

#ingatjeelyingatshaklee


Bahaya Collagen di luar Sana Yang Anda Tidak Tahu

7:17 PM 0
Bahaya Collagen di luar Sana Yang Anda Tidak Tahu
Siapa pernah makan collagen untuk cantikkan kulit?

Okay kita geng! 

Dulu berkotak-kotak dah collagen habis ditelan. Eh dah macam-macam brand cuba. Pantang nampak iklan, mesti terkesan.

Tapi! Dulu masa beli tak pernah terfikir pun collagen ni dari sumber apa? Halal ke tidak? Ada side effect ke tidak? Kalau makan collagen ni badan boleh serap sepenuhnya ke? Kalau tak serap, penyakit lain pulak dapat nanti. Serious penyakit ni sangat bahaya!

Memang tak pernah terfikir pun yang mungkin collagen ni boleh jadi tak halal dan tak selamat.

Zaman sekarang ni, semua dah senang. Duit ada semua jadi. Orang lain buat bisnes collagen, orang tu pun nak buat. Hantar kilang produce product brand sendiri 
"ehh tolong producekan aku collagen untuk cantik, letak brand name aku sendiri" 
Okay beressss. Ada yang sampai takde sijil Halal pun boleh keluar dekat market.

Korang tau tak, collagen sumber utama dari ayam, lembu, ikan , dan oink oink. Kalau ikan memang tak ada issue halal, confirm halal. Tapi, yang oink oink tu memang terang-terang tak halal. Tapi ayam dengan lembu boleh jadi halal dan juga mungkin boleh jadi tak halal.


Kenapa? Tengok dia sembelih betul ke tidak? Kita pun taktau kan.
So, kalau korang nak beli collagen tanya dulu dekat yang menjual tu,
"kak, collagen ni dari sumber apa? Kalau ayam dengan lembu tu disembelih ikut cara orang Islam tak? Collagen ni dapat diserap sepenuhnya dalam badan ke?" 
Itu pun kalau akak penjual tu boleh jawab, kalau tak? Hmm korang pikir lah sendiri.


"Ala! Jadi nak makan collagen apa sekarang ni?"

Tak apa jangan risau, tunggu next entry.
Kita jawab semua persoalan tu nanti okay.
Semuanya pasti beresssss.

#ingatjeelyingatshaklee
#buildbyme
#superstarzfamily

CAROTOMAX SHAKLEE: Beta Carotene & Pelbagai Antioksidan Hebat

8:44 AM 5
CAROTOMAX SHAKLEE: Beta Carotene & Pelbagai Antioksidan Hebat
Carotomax Shaklee dihasilkan untuk memenuhi keperluan Vitamin A kepada tubuh badan manusia. Vitamin A adalah micronutrient yang wajib ada untuk digunakan oleh cell badan kita untuk menjalankan fungsi-fungsi kehidupan.



CAROTOMAX SHAKLEE



Tapi! Badan kita tidak dapat menghasilkan Vitamin A dengan sendiri! Jadi, kita perlu mendapatkan Vitamin A dari sumber makanan, dan salah satunya adalah: hati, sumber makanan paling kaya dengan Vitamin A.

Sumber Makanan yang kaya dengan Vitamin A

  • Hati Lembu
  • Hati ayam
  • Hati ikan (cth: minyak hati ikan kod)
Tahukah anda. Hati adalah tempat untuk detox dan toxin banyak berkumpul di hati. Jadi, sangat ber-risiko bagi kita dengan hanya memakan hati (hati lembu, hati ayam, cod liver oil) untuk mendapatkan Vitamin A. Kerana! Dengan secara tak langsung, kita memakan toxin itu bersama! 


Oleh itu, Shaklee sebagai sebuah syarikat yang mementingkan bahan natural, kesihatan, keselamatan, dan keberkesanan terhadap pengguna, Shaklee telah mengambil inisiatif dengan menghasilkan Carotomax Shaklee yang bahan didalamnya lebih selamat daripada sumber Vitamin A yang berasaskan hati haiwan ini. Ia dikenali sebagai Beta Carotene iaitu satu prekursor Vitamin A, dan Beta Carotene didapati selamat untuk pengambilan.

"Vitamin A juga dikenali sebagai Vision Vitamin"

Fungsi Utama Carotomax Shaklee
  • Memperbaiki masalah rabun malam
  • Memperbaiki masalah rabun dekat
  • Memperbaiki masalah mata kering
  • Memperbaiki masalah katarak
  • Memperbaiki masalah eyebags dan dark circle
  • Membantu masalah kulit kering/ kulit gugur
  • Membantu masalah jerawat/akne
  • Menjaga kesihatan mucus membrane
  • Melawan kanser dan oksidasi
  • Menghalang infeksi
  • Mengukuhkan sistem imun badan
  • Perkembangan fetus yang sihat


Antara Symptom seseorang kekurangan Vitamin A:

  • Rabun malam, rabun dekat, kelesuan mata
  • Kelemumur
  • kulit kering/bersisik/berkeping(flaky)
  • Mulut selalu kena ulser
  • Selalu demam/batuk/selesema

Apa yang best sangat Carotomax Shaklee ni?


Selain mengandungi Vitamin A (Beta Carotene ialah prekursor Vitamin A), Carotomax Shaklee juga mengandungi gabungan antioksidan lain yang dipanggil Kumpulan Karotenoid: yang penting untuk mata sihat, kulit cantik dan mucus membrane kekal sihat.


6 Kumpulan Karotenoid ini adalah:

  1. Alpha Carotene
  2. Beta Carotene
  3. Lycopene
  4. Astaxabthin
  5. Lutein
  6. Zeaxanthin

(kesemua Karotenoid  ini sangat bagus untuk mengelak kanser sebab ianya sangat kaya dengan anti-oksidant)

Yang best lagi, 6 karotenoid ini diekstrak dari sumber sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, buah sawit dan dll. Yang pastinya ia bukan dari hati haiwan. Istimewanya lagi, sumber premium dari tumbuhan ini TIADA KOLESTEROL dan FATTY ACID, hebat kan!

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya, dari team #superstarzfamily #buildbyme team yang berpengalaman 20tahun dalam Shaklee dan mempunyai product knowledge tentang Shaklee atas bimbingan doktor yang berpengalaman.

Sila hubungi;
013-7115530 (Jeelyana)
FB: Jeelyana Andik Makah
IG: theandik
#ingatjeelyingatshaklee


Monday, August 14, 2017

B-COMPLEX SHAKLEE: Vitamin B terbaik diperakui oleh KKM

12:53 PM 8
B-COMPLEX SHAKLEE: Vitamin B terbaik diperakui oleh KKM
Last year pregnant memang konsisten dengan B-Complex Shaklee Sebab utamanya ada Folic acid yang memang sangat penting untuk pertumbuhan baby dalam perut. selain tu, B-Complex Shaklee juga boleh elak stress, yela kadang-kadang benda remeh temeh pun boleh buat ibu mengandung ni stress. Emosi senang terganggu masa pregnant dulu tu, hihi. Ada juga yang tegur masa pregnant dulu muka berseri-seri, sebabnya apa? Sebab B-Complex ni juga lah, ia boleh menyerikan wajah.


BABY SHAKLEE & B-COMPLEX SHAKLEE

Lepas bersalin kulit baby cantik, bersih, tak ada pun kerak-kerak dekat kulit dan kepala baby. Ramai orang cakap baby lahir berkerak tu normal. SALAH! Benda ni tak normal okay. Ingat ye mummy ini TAK NORMAL.

Kenapa ada baby lahir berkerak? 
Keluar je nampak macam ada kerak dekat baby yang nampak macam tak bersih. Berbulan-bulan pun masih nampak kulit baby tak bersih. Padahal kerak tu mudah untuk dibersihkan, sepatutnya lahir je mesti bersih.

Sebabnya masa pregnant mummy dia kekurangan BIOTIN yang boleh memberi kesan kepada pembentukan kulit dan selaput yang menyeliputi baby. Jadi, ini yang menyebabkan kulit baby tak bersih/berkerak, dan ianya mengambil masa berbulan-bulan untuk kulit baby tu cantik dan bersih. 

Macam mana nak dapatkan BIOTIN?
BIOTIN ni boleh didapati dari walnut, macadamia, almond. Semua kekacang yang premium dan mahal-mahal. Sehari perlu makan 3 genggam penuh untuk pastikan BIOTIN cukup dalam tubuh badan. Sanggup ke? Nanti boleh Kenyang makan kacang je.

Keistimewaan B-Complex Shaklee
Nasib baik masa tu jumpa dengan B-Complex Shaklee. Dalam B-Complex Shaklee dah ada 8 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, iaitu B1:Tiamin, B2:Riboflavin, B3:Niasin, B5:Asid Pantotenik, B6:Pieredoxin, B12:Cobalamin, BIOTIN, dan FOLIC ACID. Kesemua 8 jenis ini perlu ada pada Vitamin B-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang optimum. Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan Vitamin B dalam tubuh badan tidak seimbang.

Tahu tak, BIOTIN ini sangat mahal, dan ianya boleh didapati 100% di dalam B-Complex Shaklee. Kebanyakan Vitamin B di pasaran jarang mengandungi BIOTIN ini.

Selain itu, FOLIC ACID pula  kalau di ambil melebihi kadar yang disyorkan akan jadi toxin dalam badan. Tapi! Semua 8 jenis Vitamin B dalam B-Complex Shaklee menepati kadar/dose yang dah ditetapkan oleh WHO dan USRDA. Jangan risau!

FOLIC ACID B-COMPLEX SHAKLEE


Manfaat Utama B-Complex Shaklee
1. Menukar makanan kepada tenaga
2. Mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
3, Melawan stress, kemurungan dan insomnia
4. Membantu tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak
5. Membaiki masalah rambut beruban dan gugur
6. Baik untuk kesihatan mata
7. Mencegah anemia
8. Meredakan senggugut
9. Mencegah ulser mulut 
10. Menyerikan wajah
11. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru untuk baby dalam perut
12. Meningkatkan fokus dan memori
13. Mencantikkan kulit, rambut dan kuku
14. Mengurangkan masalah kulit
15. Membantu kesuburan wanita
16. Meningkatkan metabolisma

Banyak lagi manfaat dan khasiat B-Comples shaklee ni sebenarnya, dan ini hanyalah sebahagian daripada itu saja.

3 Cara Bagaimana untuk memilih Vitamin B-Complex yang baik
1. Pastikan ia mengandungi kesemua 8 jenis vitamin: B1, B2, B3, B5, B6, B12, BIOTIN (BIOTIN semulajadi, bukan syntetik), Folic Acid sebagaimana disyorkan oleh RDA (kesemua perlu diambil pada masa yang sama).

2. B-Complex yang baik mestilah mengandungi 100% BIOTIN dan Folic Acid yang telah ditetapkan oleh RDA.

3. Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)

Untuk pregnant mommy di luar sana, tak payah nak susah-susah makan kacang mahal-mahal tu. Terus je makan B-Complex Shaklee ni, semua khasiat dah terkandung hanya dalam 1 tablet. Anak sihat mak sihat. Anak saya tak ada masalah kulit berkerak, eczema, kulit sensitif. Alhamdulillah sihat walafiat, kulit cantik!

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya, dari team #superstarzfamily #buildbyme team yang berpengalaman 20tahun dalam Shaklee dan mempunyai product knowledge tentang Shaklee atas bimbingan doktor yang berpengalaman.

Sila hubungi;
013-7115530 (Jeelyana)
FB: Jeelyana Andik Makah
IG: theandik
#ingatjeelyingatshaklee




ALFALFA COMPLEX SHAKLEE: Herba Klorofil 1001 Rahsia dan Manfaat

3:13 AM 10
ALFALFA COMPLEX SHAKLEE: Herba Klorofil 1001 Rahsia dan Manfaat

Alfalfa Complex Shaklee atau dikenali sebagai "The King of Plant" adalah produk signature dari Shaklee. ALFALFA berasal dari perkataan Arab iaitu ALFUN: yang bermaksud SERIBU. Dalam bahasa Scientific pula ia dikenali sebagai Medicago Sativa yang membawa maksud sejenis tumbuhan yang berkhasiat untuk perubatan kerana mengandungi BERIBU-RIBU zat.

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE


Rahsia dan Keistimewaan Alfalfa Complex Shaklee


Tumbuhan Alfalfa ini ditanam di kawasan rural California dimana kawasan itu mempunyai tanah yang sangat subur dan udaranya bebas dari pencemaran.(Tanah yang subur kaya dengan nutrient dan mineral).


Alfalfa ini ditanam secara organik, maksudnya ia bebas daripada racun perosak dan juga racun serangga. Ia juga diproses melalui cara yang semulajadi, dimana ianya dikeringkan menggunakan udara dan matahari. Sebab itu zat & nutrient masih dapat dikekalkan. 


Setiap lapisan tanah di bumi ini mempunya nutrient yang tersendiri dan berbeza bagi setiap lapisan. Disebabkan akar Alfalfa ini mampu menjalar sehingga 20kaki ke dalam tanah, ini membolehkan akarnya dapat menyerap segala nutrient dalam tanah, dimana hampir kesemua nutrient ini tidak dapat diperolehi dalam tumbuhan lain. 


Hanya daun Alfalfa yang matang sahaja dipetik dan diproses kerana, pada daun Alfalfa itu sendiri terkumpulnya segala zat-zat dan nutrient yang telah diserap oleh akarnya yang panjang. Daun alfalfa yang sudah matang mengandungi klorofil yang sangat tinggi dimana ianya boleh meng-alkali-kan darah(menaikkan pH darah, less acidic).


DAUN ALFALFA YANG MATANG, KAYA DENGAN ZAT & NUTRIENT


Manfaat dan Khasiat Alfalfa Complex Shaklee


Daun Alfalfa sangat kaya dengan klorofil
Bersifat alkali dan boleh meng-alkali-kan darah
Melindungi daripada kanser (sebab badan ber-alkali)
Menghilangkan toksin dari badan
Membersihkan hati
Membersihkan darah
Membersihkan usus
Mencantikkan kulit dan otot
Melawan alahan
Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif
Menghilangkan kurap, bau badan dan ulat air
Membantu masalah kembung perut
Membantu masalah ulser gastrik
Melawaskan penghadaman
Membantu masalah sembelit
Menyingkirkan lemak dan kolesterol
Melegakan keletihan dan meningkatkan tenaga
Mengurangkan masalah keputihan bagi wanita
Mencegah/merawat artritis
Membantu melawaskan kencing



Alfalfa Complex Shaklee telah diuji secara klinikal untuk memastikan kualiti, keselamatan, kebersihan, dan keberkesanannya terjamin.



Pengambilan Alfalfa Complex Shaklee haruslah disertakan dengan meminum air yang banyak, sekurang-kurangnya 3 liter sehari kerana Alfalfa ini sangat kaya dengan fibre/serat.

Untuk mendapatkan konsultasi yang ESKLUSIF dan PROFESSIONAL, dan juga untuk mendapatkan info tentang manfaat dan khasiat penuh tentang Alfalfa Complex Shaklee, pastikan anda dapatkan dari saya kerana saya dan team #superstarzfamily #buildbyme mempunyai pengalaman 20tahun dalam Shaklee dan juga pengetahuan produk yang sangat mendalam yang diperolehi dari bimbingan doktor yang berpengalaman.

Sebarang pertanyaan sila hubungi saya, Cik Jeely 013-7115530

Anda bijak nak sihat dengan memilih SHAKLEE



#ingatjeelyingatshaklee